PATXARAN
Ingredients
1l d'aiguardent
200 g de sucre
1/2 kg d'aranyons
Preparació
Un cop collits els aranyons, esbandiu-los i deixeu-los eixugar tot un dia en un drap. Poseu-los en una ampolla, tireu-hi l'aiguardent i la resta d'ingredients, i deixeu-ho reposar durant 50 dies. Desprès d'aquest temps, passeu la mescla per un drap o filtre. Dissoleu el sucre en una tassa d'aigua i afegiu-lo a l'alcohol. Poseu-lo en ampolles i guardeu-les. Podeu començar a beure'n el cap de dos mesos. S'hi s'utilitza anís dolç, com alcohol no cal posar-hi sucre. Normalment, en els patxarans casolans, s'hi deixen els aranyons dins l'ampolla.
(Extret de FÀBREGA, Jaume. El llibre de la ratafia. Ratafies i licors d'herbes de tot el món. Cossetània Edicions. Valls, 2007)